Kako smo opet završili na Maldivima?

0
6938

S obzirom da nam je nenadano propao put u Singapur i Filipine morali smo na brzinu smisliti nešto novo! Nismo dugo čekali, razmišljali smo gdje nam je bilo najljepše, gdje smo se najviše odmorili i gdje nije bilo ni malo stresa… Pa na Maldivima, izvalila sam i tako smo opet kupili karte za Maldive.

Ovaj put uzeli smo direktno preko Qatar Airways stranice, karta je koštala oko 4000 kn po osobi. U polasku smo imali oko 3 h čekanja u Dohi a u odlasku 10 sati – idealno da u odlasku prenoćimo i barem malo ublažimo put. Kada sam uzimala kartu bila sam jednako uzbuđena kao i prvi put, iako sam od prilike znala što nas čeka ali kada se radi o Maldivima, vjerujte mi kada jednom doživite taj raj vračati ćete mu se stalno 😊.

Ovaj put sam razmislila i zaključila kako nam je prošle godine na Maldivima bilo nekako kratko i ovaj put se odlučujemo za 12 noćenja u raju samo još da odaberemo resort. Iako je prvotni plan bio da promijenimo resort nekako smo se opet odlučili za isti SUN ISLAND RESORT&SPA.

Razlog zbog čega smo odabrali isti resort je taj što smo stvarno dobili odličnu cijenu preko agencije Teoxenia Putovanja. Prošle godine smo rezervirali hotel direktno preko resorta ali ove godine resort nam je ponudio skuplje cijene nego navedena agencija te se ipak odlučujemo za agencijski aranžman.

Moram napomenuti kako nam je Teoxenia Putovanja izišla u susret maksimalno, veoma su ljubazni i brinu o svojim klijentima, odgovaraju na sve vaše zahtjeve i upite, uglavnom mene su oduševili.

Putovali smo 31.3.2019. iz Zagreba. Maldivi su idealni u ožujku i travnju, mi u svih 13 dana nismo imali niti jedan oblačan dan. Vidljivost je bila savršena. Usudila bih se reći kako već dvije godine putujemo u istom periodu na Maldive i oduševljena sam što se tiče vremena! Tako da svakako preporučujem travanj za uživanje na Maldivima.

Ajmo sada krenuti od samog puta i pakiranja. Vito je sada već dječak od 2,5 godine i dosta toga razumije i naravno više uživa u svemu. Za njega sam nosila standardne stvari koje bi svatko od Vas ponio, dakle obavezno majica za plivanje koja štiti od UV zraka, krema za sunčanje, kantice/lopatice iako to više ne bi nosila jer ima za kupiti na otoku za oko 10 USD ) ponijela sam mu i sok od bazge na slaganje koji obožava, cedevitu, čokolino, neke grickalice i to je to… Čokolino je bio višak jer smo imali puni pansion i hrane u izobilju. Ali mama kao mama mora uvijek imati i dodatnu opciju u koferu!

Hranjenje na aerodormu
Aerodrom
u avionu
spavanje
Umorna mama
pogled iz aviona

Kada smo kod punog pansiona njega smo ovaj puta odabrali umjesto all inclusive usluge. Razlog je taj što je nadoplata za all inclusive bila dosta velika. A ponukani iskustvom od prošle godine donijeli smo odluku kako nam je dovoljan puni pansion a pića ćemo si sami plaćati. Dobra odluka! Dobra odluka je iz razloga što dnevno u hotelu dobijete 1,5 litru vode dnevno besplatno. Vodu vam također toče za doručkom, ručkom i večerom. Ako pak želite kupiti dodatno 1,5 litru vode ona košta oko 2,5 usd. Pivo je 6 usd, kokteli od 10 – 20 usd. Definitivno se bolje isplati puni pansion!

Ajmo se sada vratiti na sami put, kretali smo iz Zagreba do Dohe Qatar Airwaysom. Za Vitu sam kupila maleni kofer jet kids, koji se na brzinu pretvara u krevetac. Koristio nam je na letu do Dohe, Vito je odspavao i bio je predivan na letu. Ja sam bila malo van sebe jer smo imali dosta turbulentan let, ali par pića riješilo je taj strah 😊.

U Dohi smo čekali oko 3h ukrcaj, Vito je isprva trčao po aerodromu, ludovao, plesao i onda kada je sat već debelo pokazao 2 u noći sam odlučila da je dosta! Da ga moram nekako uspavati, uzela sam aerodromska kolica i kao sumanuta vozila po aerodromu da zaspe! I… Uspjela sam nakon nekih 20 minuta. Pri ulasku u avion smo morali Vitu uzeti u ruke, nije se budio. Ali kada smo došli do sjedišta morali smo ga vezati i postaviti u sjedeći položaj. To ga je malo unervozilo jer je bio jako umoran a mi smo ga sada budili. Imali smo 5- minutno plakanje i već smo poletjeli. Ja sam ga zatim uzela na ruke jer mi je tako najmirnije spavao a cijelo vrijeme je bio upaljen znak obaveznog vezanja zbog turbulencija koje su na ovom letu bile jače nego na prethodnom. Čak i osoblje Qatar Airwaysa nije služio hranu i piće prvih 2 sata leta zbog turbulencija. Uglavnom Vito mi je bio svih 5 h na rukama što znači da oka nisam sklopila jer sam željela da on odspava i bojala sam ga se pomaknuti. Možete misliti samo kako sam se osjećala kada smo sletjeli, nisam znala di sam, tko sam ni šta sam od silnog umora. A još nas čeka i lokalni let malim avionom do otoka… Vito je bio odmoran naravno, i to je najbitnije, nema nervoze! Lokalni avion smo čekali nekih sat vremena, let traje 30 minuta. Stižemo na otok sa kojeg nas gliserom prebacuju do resorta. I odjednom WOW, zabljesne me ponovo ona prošlogodišnje ljepota, oni mirisi, onaj isti cvrkut ptica. Lagano sam se naježila, udahnula i u sebi rekla: evo nas tu smo, napokon! Isplatilo se, iako vidno iscrpljeni adrenalin ne dopušta umor 😊.

Smještamo se u iste bungalove, „superior beach“  bungalov ( najbolji bungalovi po meni su od broja 101 – do broja 170 ). Kada smo otvorili vrata i vidjeli krevete svi smo pali kao pokošeni, i odspavali 3 sata, probudili se taman za večeru!

Što reći ovaj put o Maldivima? Definitivno je bilo zanimljivije sa Vitom ovaj put, naravno jer je stariji i više razumije pa je samim time i lakše sa njime… Ovaj put na otoku smo upoznali par obitelji, jednu iz Hrvatske, jednu iz BIH, i nekoliko naših obitelji koje žive u inozemstvu. Volim upoznavati nove ljude, volim se družiti a izgleda da je i Vito krenuo mojim stopama. Našao si je par frendova i naše uživanje se zaokružilo isprepleteno igrom, plesom i zabavom! Na Maldivima nikada nije dosadno, najmlađi definitivno uživaju. Svako jutro smo imali mali ritual, nakon buđenja izletavamo iz bungalova i u pre toplom moru obavljamo jutarnji kupanac u kristalno čistom moru. Zatim krećemo na doručak i opušteno uživamo ili uz bazen ili na plaži. Otok je zbilja velik, većinu povrća i voća uzgajaju na samom otoku. Tako da tamo možete pronaći plantaže banana, lubenica i još mnogo toga…

Što se tiče animacije za djecu ona se sastoji od večernjeg plesa, a animacija za odrasle je pregršt. Od fitnesa u bazenu, joge ispod palmi, odbojke, košarke, nogometa ma ima svega za svakoga. Također na otoku postoji jedna igraonica u kojoj se nalaze sprave za igrice, mini vlakići itd… Po mom mišljenju resort bi trebao malo uložiti i poboljšati dječju animaciju. Ono što meni fali je definitivno neki parkić sa toboganima na otvorenom i oko bazena. Također bilo bi divno kada bi imali bolje opremljen vrtić i animatore za klince. Iako i bez toga klincima stvarno nikada nije dosadno. Resort također nudi pregršt dnevnih izleta. I ono što je dobro za znati da resort nudi besplatan prijevoz nekoliko puta na dan do obližnjeg Holiday Island resorta! Mi smo otišli na kupanje jedan dan tamo, i super je zapravo malo promijeniti lokaciju. Otok je predivan, možete popiti piće na otoku, malo prošetati i okupati se!

Moram se „pohvaliti“ da smo ove godine 2x posjetili kliniku u sklopu resorta. Naime resort ima vlastitu kliniku i ordinaciju za neke sitnije probleme. Naime Vito si je utrljao pijesak u oko pa smo otišli na pregled i dobili neke kapi. To nas je koštalo 10 usd. Drugi put smo otišli doktoru da samo pogled osip koji je nastao od sunca i pijeska. Mnogi roditelji me pitaju kako sa doktorima na Maldivima za ne daj Bože? Dakle u klinici u sklopu samog resorta se rješavaju sitniji slučajevi, ukoliko se radi o nečem ozbiljnijem na žalost morat ćete do Malea. Koji je udaljen 30 minuta avionom! Avioni voze nekoliko puta dnevno ali pretpostavljam da za hitne slučajeve resort unajmljuje hidroavion.

Mi smo nosili kišobran kolica na otok i pokazalo se kao dobra ideja, objesili smo sve stvari na kolica i nismo morali nositi Vitu u rukama. A također smo iznajmili i bicikle i vozili se otokom svaki dan. Vito je znao odspavati u kolicima ili na plaži ispod palme 😊.

Skoro nam se ponovio debakl od prošle godine, naime odustali smo od izleta jer nam se nije dalo sa Vitom koji je premalen, a želja nam je bila otići na izlet koji traje oko 6h. Ide se brodom i roni se sa kornjačama, divovskim mantama i kitopsinama. To nam se skoro dogodilo i ove godine, par dana smo dogovarali: idemo sa Vitom , nejdemo sa Vitom… I na kraju smo donijeli po meni najbolju odluku! Vlado ide sam na izlet! Uspio je zabilježiti stvarno prekrasne divovske mante, snimio je i kornjaču ali sa kitopsinom nije imao sreće. Ne garantiraju Vam da ćete vidjeti ove tri životinje a Vlado je uspio snimiti dvije od tri! Ja zadovoljna!

Sun island resort sadrži 7 restorana i 5 barova, tako da svaki dan koktel možete ispijati u drugom baru! Večeri na Maldivima su čarobne, spokojne, mirne…. I zato mislim da će Maldivi dugo biti moj prvi izbor za obiteljsko putovanje. Razlog tomu je moj mir i spokoj koji je prisutan na svakom koraku kada se nalazim na Maldivima. Maldivi se moraju doživjeti, a kada ih doživite vračat ćete im se opet i opet…. Za sva dodatna pitanja obratite se agenciji Teoxenija putovanja koja će i najvećim izbirljivcima napraviti aranžman po mjeri!

Naših 13 dana na rajskom otokom proletjelo je brzinom munje i bližio se povratak u Zagreb. Oprostili smo se od osoblja i naravno obećali smo vratiti se u ovaj raj. Jedan savjet u vezi povratka sa Sun island resorta – oni će Vas pokušati staviti na raniji let pa ćete u najboljem slučaju morat provest 5 sati na aerodromu Male – a to vjerujte mi ne želite! Ponukani iskustvom od prošle godine, ove godine se nismo dali. Čvrsto i odlučno smo im na recepciji priopćili da je naš let u 18.30 sa Male-a i da nas stave na što kasniji let za Male. Oni to inače ne preferiraju, jer se boje da ćete zakasniti na let ili im jednostavno više odgovara da vas otpreme što prije sa otoka. Uspjeli smo nekako dobit let za Male koji je kretao u 16.30 h. I naravno sve smo glatko stigli bez dužih čekanja na aerodromu Male. Dakle samo hrabro i ne dajte da vas otpreme 8 sati prije Vašeg leta za doma.

Ovaj put sam bila sretna što noćimo u  Dohi jer vjerujte mi predah Vam treba! Spavali smo samo 5 sati ali ujutro smo bili svježi i nastavili put za Zagreb. Svima bi preporučila noćenje u dolasku i polasku pogotovo ako ste sa malom djecom. Mi smo se preporodili!

Manta
Voznja biciklom
Sa pilotom
Dobio sam mali avion, kao uspomenu na ovo putovanje!
Sa stjuardesom 🙂

Što još reći? Ma najbolje da pogledate naš video koji će Vas barem na trenutak odvesti u Maldivski bezvremenski raj!

Previous articleHOTEL VESPERA RAJ ZA DJECU I RODITELJE
Ja sam Valentina, mama predivnog dječaka Vite i supruga Vlade. Putovanja su moja strast i svaki slobodan trenutak pokušavam iskoristiti putujući. Prvo veliko putovanje bilo mi je volontiranje u Africi i od tada ništa više nije bilo isto! Zaljubila sam se u putovanja, ljubav na prvi pogled! Sa suprugom sam obišla mnoštvo prekrasnih destinacija, a sada od kada nam je stigao Vito uključujemo i njega u naše putoholičarske aktivnosti. Putovanja volimo organizirati sami, osobno mi je gušt istraživati koja mjesta posjetiti i u kojim hotelima i apartmanima odsjesti. Smatram da je pravi izazov putovati sa djecom i sretna sam što ću svoja iskustva podijeliti sa vama!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here